Loading...

Behandeling

De plaats waar de pijn zich manifesteert is meestal slechts het eindpunt. Daarom zal uw chiropractor grondig onderzoeken waar het probleem vandaan komt en waarom deze is ontstaan. Elke behandeling is individueel en heeft als doel de optimale beweging van ons lichaam te stimuleren.

  • Spieren die onvoldoende werken worden gestimuleerd
  • Verkrampte en overbelaste spieren worden geremd of ontlast
  • Stijve gewrichten worden ‘losgemaakt’
  • Gewrichten die teveel bewegen worden gestabiliseerd en ondersteund met advies en oefeningen
  • Zenuwbanen tussen de problematische regio’s en de hersenen worden gestimuleerd met specifieke oefeningen om herstel te bevorderen

Na de behandeling worden strategieën besproken om het effect van de behandeling zo lang mogelijk aan te houden. Dit is vaak door slechte gewoontes, die stress op het lichaam veroorzaken, op vlak van werk (ergonomisch advies) of sport (correcte bewegingspatronen) te veranderen. Oefeningen worden meegegeven om spieren te stretchen of te activeren. Indien nodig wordt dit gevolgd door een uitgebreider oefenprogramma om regio’s van het lichaam te versterken. Er wordt altijd getracht om de juiste, gezonde beweging te stimuleren en de kans op herval duidelijk te verminderen of te voorkomen.

Geen enkele chiropractor heeft ooit iemand gekraakt.

Chiropractoren gebruiken vaak een techniek genaamd manipulatie (‘kraken’ in de volksmond). Dit is een heel precieze, kleine en gecontroleerde beweging om de normale beweging van gewrichten te stimuleren. Vaak hoort u tijdens dit manoeuver een ‘poppend’ geluidje. Tijdens de behandeling ontstaan luchtbelletjes in het gewricht door een plotse drukverandering binnenin. Het effect is niet losmaken, maar een stretch van complexe kleine zenuwen in het gewricht met positieve stimulatie van de hersenen en een reflex waardoor lokale spieren ontspannen. Het resultaat is meestal een directe verbeterde beweging.

U kunt het zien als een ‘reset’ van de normale werking van het gewricht, geen brutaal manoeuvre om het gewricht te verplaatsen.

Elke klacht en elk lichaam is uniek en veel factoren spelen een rol in het herstel. Dit maakt het onmogelijk om een cijfer te plakken op het aantal sessies die nodig zijn. Natuurlijk herstelt een acute blessure bij jonge personen veel sneller en zijn minder behandelingen nodig dan een chronisch probleem dat zich gedurende jaren heeft opgebouwd.

Wat u wel kan verwachten is dat wij u, na het verzamelen van voldoende informatie tijdens de eerste consultatie, een duidelijk idee zullen kunnen geven van de herstelperiode en het aantal behandelingen die nodige zijn.

Wij streven er altijd naar om zo snel mogelijk het verschil te maken, u zo snel mogelijk terug naar het werk of op het sportterrein te brengen en wij houden u nauwlettend op de hoogte van welke verdere progressie wij verwachten van uw lichaam.

De behandeling is in het algemeen niet pijnlijk. Alleen als de klachten heel acuut (nieuw) zijn kan dit pijnlijk zijn, maar dan voelt alles pijnlijk aan. Na de eerste en soms tweede behandeling kan u wat reactie achteraf verwachten. Dit uit zich meestal als spierpijn waar u lichaam anders begint te werken.

056 44 05 80